rhy.fi
Vuosi 2020

Vuoden 2020 tapahtumat

Vuosi 2020 oli hyvin poikkeuksellinen, kun keväällä 2020 COVID-19 muutti koko maailmaa pandemian muodossa. Jouduimme kaikki opettelemaan uuden normaalin, ja tämä vaikutti myös Raajärven Erä- ja Kalamiehet ry:n toimintaan. Poikkeusolot pakottivat supistamaan toimintaa ja jättämään muun muassa perinteiset pitkäperjantain pilkkikisat järjestämättä ensimmäistä kertaa naismuistiin.

COVID-19 virus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kaikkeen toimintaan edelleen, mutta uusia toimintatapoja otetaan koko ajan käyttöön ja uusien käytäntöjen kanssa on opeteltu elämään. Kaiken tämän keskellä monipuolinen luonnossa liikkuminen on muodostunut entistä tärkeämmäksi asiaksi ihmisten elämässä vieden hetkeksi huomion pois poikkeusoloista luonnon rauhaan ja sielunmaisemiin. Seuran toiminta jatkuu edelleen uuden normaalin muodostamissa raameissa. Toivotaan, että tuleva toimintavuosi on edellistä parempi.


PILKKIKILPAILUT

Pilkkikilpailut jouduttiin perumaan COVID-19 aiheuttaman poikkeusolojen vuoksi. Pilkkikilpailut pyritään järjestämään jälleen vuonna 2021.


RANTAKALA

Rantakala järjestettiin tänäkin vuonna ihanan Matkajärven rannalla Markun ja Sirkan järjestämänä. Päivää vietetiin ihanan aurinkoisessa ja lämpimässä kelissä, eikä hyttysetkään olleet isommin haittaamassa. Paikalle saapui 25 henkilöä kisaamaan leikkimielisesti paremmuudesta onkikisassa ja nauttimaan järjestäjien tekemistä herkuista sekä tietenkin toistensa seurasta. Herkut katosivat nopeasti parempiin suihin väen nautiskellessa päivästä leppoisissa tunnelmissa.

Onkikisan tuloksia löytyy alta. Ainoastaan nuorten sarjassa jouduttiin arpomaan sijoituksia, koska kala ei vaan ollut syönnillä.Nuoret:


1. Maija Harju-Autti, 1 kala
2. Jesse Malo
3. Toivo Harju-Autti
4. Väinö Harju-Autti
5. Joonas Malo
6. Iiris Harju-Autti

Sarjassa 6 osallistujaaNaiset:


1. Onerva Paldan, 20 kalaa
2. Siiri Niskala, 5 kalaa
3. Kaisa Malo, 3 kalaa

Sarjassa 9 osallistujaaMiehet:


1. Olavi Paldan, 15 kalaa
2. Jari Paldan, 8 kalaa
3. Paavo Timonen, 7 kalaa

Sarjassa 10 osallistujaa


Arvonnassa onni suosi Ollia, joka sai upean tablet-älylaitteen palkinnoksi!

Kiitokset kaikille osallistuneille mukavasta kesäisestä rantakala-päivästä! :)

Erityiskiitokset kaikille palkintoja lahjoittaneille tahoille sekä tietenkin järjestäjille!


HIRVENMETSÄSTYS 

Hirvenmetsästys aloitettiin tänä vuonna riiputusvajan suunnittelulla, mutta siitäpä sitä nopeasti lähdettiin kuitenkin ajoa tekemään. Tilannetta tuli jo heti ensimmäiseen ajoon, kun Kaija pääsi kokeilemaan osumatarkkuutta liikkuvaan hirveen. Huti meni tällä kertaa, mutta ensi kerralla parempi tuuri!

Hirvikausi päättyi tänä vuonna ennätyksellisen aikaisin, kun toisena jahtiviikonloppuna osui Jackpot kohdilleen. Kolmen hirven kopla eksyi hyvin passitettuun paikkaan, joten koko kolmikko päätyi meidän saaliiksi. Taidetaan tuntea tuo seutu jo hyvin hirvien liikkumisten suhteen, tai sitten se oli vaan yksikertaisesti tuuri kohdillaan! ;)

Harvemmin on passipaikka sattunut niin hyvin, että kaadolle päästään mettäkoneen jälkeä kuivia kankaita myöten kävellen. Tällä kertaa oli keli kohillaan ja kaadot niin helpoilla paikoilla, että melkein hirvittää! Kaatuneet hirvet olivat erinomaisen kuntoisia ja lihakin mureaa kuin mikä.

Tänä syksynä ei juuri nuotiolla keretty vanhenemaan ja vanhoja kaatoja tarinoimaan. Kaatopäivänä pidettiin kuitenkin sen verran tulia , että hätäseen makkarat kerkesi juuri ja juuri paistamaan ennen kolmen hirven siirtourakkaa riiputusvajalle.
Kesäisistä keleistä johtuen hirvet paloiteltiin jo seuraavana päivänä.

Jahti oli ohi vähän aikaisemmin kuin allekirjoittanut olisi toivonut, mutta ehtipä sitten syksyllä muutakin "harrastamaan". Joka tapauksessa kaatoprosentin ollessa 100 ja saatujen hirvien lihan ollessa premium-laatua, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen syksyn antiin.


Seuran sihteeri kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia seuramme toimintaan osallistuneita henkilöitä! Koronan aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta seuran toiminta jatkuu uuden normaalin määrittämissä raameissa. Siispä toivotan kaikki tervetulleeksi vuoden 2021 tapahtumiin. Pidetään turvavälit, pestään käsiä ja pysytään terveinä! 

- Merja =)
Tämä sivusto on osa rhy.fi -palvelua