rhy.fi
Vuosi 2019

PILKKIKILPAILUT

Pilkkikilpailut järjestettiin komeassa ja aurinkoisessa kevätsäässä Markun ja Sirkan luona Pulkkanokassa. Paikalle oli saapunut kuutisenkymmentä henkilöä nautiskelemaan kevätpäivästä pilkkien. Puitteet olivat varsin komeat ja jäällä oli todella hyvä liikkua. Markku oli kairannut lammen täyteen reikiä, joten ei tarvinnut kuin alkaa pilkkimään! Ahti söi toisilla paremmin kuin toisilla, mutta arpomiseksi ei sijoitukset juuri menneet. Pienimmillä pilkkijöillä kala ei napannut niin paljoa, mutta onneksi kaikki saivat silti palkinnon! Kisan parhaimmisto selviää alta:


Lapset 

1. Moona Nampajärvi, 170 g
2. Veeti Niemelä, 29 g
3. Maija Harju-Autti, ei saalista
4. Toivo Harju-Autti, ei saalista
5. Väinö Harju-Autti, ei saalista

(sarjassa 5 osallistujaa)


Nuoret 

1. Jasper Korpela, 571 g
2. Iida Kuittinen, 340 g
3. Luka Kuittinen, 230 g
4. Joonas Malo, 131 g
5. Leevi Koivuranta, 69 g

(sarjassa 8 osallistujaa)


Naiset 

1. Arja Niemelä, 1278 g
2. Elli Pasanen, 760 g
3. Raija Timonen, 705 g
4. Heidi Koukkula, 639 g
5. Piia Niemelä, 603 g

(sarjassa 21 osallistujaa)


Miehet 

1. Voitto Pasanen, 1389 g
2. Veikko Niemelä, 1271 g
3. Mikko Niemelä, 1133 g
4. Ville Niemelä, 995 g
5. Toivo Majava, 901 g

(sarjassa 21 osallistujaa)

Pilkkikisan jälkeen maistuivat makkara, munkit, kahvi, mehu ja muut herkut ennen sijoitusten selvittämistä ja arpajaisia. Kalan painon arvasi lähimmäksi Jarmo Numminen ja viimeisenä arvotun pääpalkinnon nappasi itselleen Eija Korpela. Arpapalkintoja oli saatu taas lahjoituksena huikea määrä, joten oli mitä arpoa!

Suurkiitokset jälleen kisajärjestäjille ja osallistujille! Erityiskiitokset Markulle ja Sirkalle kisapaikasta ja järjestelyistä! Ilman teitä kaikkia pitkäperjantaita ei olisi näin mukava viettää joka vuosi! :)

Ja isot kiitokset tämän vuoden sponsoreillemme:

Lidl Kemijärvi, Urheilu Sivakka Oy, Tuovirengas, Nivan Rauta, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Dermoshop Oy, Pörhö Lapin Auto, Auto-Bon Oy, Taito Lappi ry ja yksityiset henkilöt.


HAUKITALKOOT 

Haukitalkoita vietetiin kesäkuun alkupuolella pienellä talkooporukalla. Samalla tehtiin pieniä huoltotöitä vuokrajärvellämme. Paavo ja Markku olivat ehtineet viedä ison määrän koukkuja vesille ennen kuin Merja ja Jari ehtivät paikalle. Ilta oli mitä komein, kun keskiyön aurinko paisteli korkealla taivaalla ja hyttysiäkään ei ollut kuin nimeksi. Illalla käytiin veneilemässä ja onkimassa, mutta ei tarttunut siika, ei ahven eikä hauki. Uni maittoi hyvin helteisestä kelistä huolimatta matkailuautossa ja teltassa. Saaliiksi ei saatu syöttikaloja enempää, joten kalastelu jätettin tältä erää tähän. Kiireen keskellä oli kuitenkin mukava käydä tuulettumassa ja rauhoittumassa Matkajärven kauniissa maisemissa!

Haukien pyyntiä voi jatkossa käydä omaehtoisesti tekemässä vesistönhoitona ja siikakannan ylläpitotoimena. Verkkolupien osalta voi olla yhteydessä Paavoon. Verkkolupa 20 euroa / 5 verkkoa.


RANTAKALA

Rantakala järjestettiin tänäkin vuonna ihanan Matkajärven rannalla Jarin ja Jannen sekä heidän parempien puoliskoiden järjestämänä. Päivää vietetiin ihanan aurinkoisessa ja helteisessä kelissä, eikä hyttysetkään olleet haittaamassa. Paikalle saapui 22 henkilöä kisaamaan leikkimielisesti paremmuudesta onkikisassa ja nauttimaan järjestäjien tekemistä herkuista sekä tietenkin toistensa seurasta. Savukala, makkarat, salaatit, lätyt ja muut herkut katosivat parempiin suihin väen nautiskellessa päivästä leppoisissa tunnelmissa.

Onkikisan tuloksia löytyy alta. Ainoastaan naisten sarjassa jouduttiin hieman arpomaan palkinnoille päässeet. Lienekö johtunut siitä, että naiset joutuivat tekemään hommia ja katselemaan lasten perään, eivätkä ehtineet onkia...


Nuoret:

1. Santtu Niskala, 4 ahventa
2. Sisu Collin, 1 iso ahven
3. Siiri Niskala, 1 pieni ahven

Sarjassa 5 osallistujaa


Naiset:

1. Onerva Paldan, 23 kalaa
2. Kirsi Timonen, kokemusta
3. Raija Timonen, kokemusta

Sarjassa 8 osallistujaa
(muut osallistujat eivät kalastaneet)


Miehet:

1. Pekka Salmela, 20 kalaa
2. Henry Niskala, 16 kalaa
3. Olavi Paldan, 12 kalaa

Sarjassa 9 osallistujaa

Kiitokset kaikille osallistuneille mukavasta kesäisestä rantakala-päivästä! :)


HIRVENMETSÄSTYS 

Hirvenmetsästys aloiteltiin hitaanlaisesti, kun ensimmäiselle jaksolle ei metsästykseen panostettu kovinkaan paljoa. Tilanteita ei kovinkaan paljoa ollut, ja olihan ne kelitkin vähän turhan lämpöiset riiputusta varten.

Toinen jakso alkoikin sitten melkoisen railakkaasti, kun ensimmäisen jahtiviikonlopun sunnuntaina Kaija pääsi kaatamaan ensimmäisen hirvensä! Oltiin Raavaarassa passittamassa päivän viimeistä ajoa. Rapinaa kuului ja koiran haukkukin välillä. Ja juoksipa siinä tiellä pupukin kahden passittajan edestä, kunnes laukkasi melkein päin Merjaa. Siinä se pupu istuskeli hetken keskellä tietä ihmetellen, kunnes päätti paeta paikalta kohti Raajärveä. Ei mennyt kuin puolisen tuntia, kun Kaijalle sattui passipaikkaan pomppuhirvi, joka oli ilmeisesti kaikonnut koiria ja ajomiehiä. Hirvi oli ilmeisesti päättänyt jolkotella takaisin lähtöpaikkaansa, kun kukaan ei seurannutkaan. Kaija pääsi kuitenkin yllättämään ja sai komean 10-piikkisen saaliiksi. 

Hymy oli kaatajalla herkässä, mutta niinhän se olla pitääkin! Tätä saapi varmasti muistella vielä pitkään...

Syksyn toisesta kaadosta vastasi itse vouti eli Janne. Ja onpa tässäkin tarinan ainesta, sillä naiset jäi tältä reissulta kotiin sairastamaan ja opiskelemaan. Kaija kyseli aamulla WhatsApp-ryhmässä sotasuunnitelmia, johon Janne heitti, että me tässä otetaan tuosta hirvi... No, ei mennyt kuin 10 minuuttia, niin seuraava viesti oli, että "Nurin"! Epäuskoisena seurattiin Maastokartat-sovelluksesta, kun Olli teki täyskäännöksen ja lähti kotiin hakemaan traktoria. Niinhän se oli Jannelle tullut eteen Nipsun ja Opan haukusta hirvi, joka päätti päivänsä Jannen laukaukseen. 

Tässäpä olivat tämän hirvisyksyn päällimmäiset tapahtumat! Vasa jäi edelleen juoksemaan, eikä sitä nyt edes tarkoituksella edes metsästetty. Omaa jännistystä toi kauteen se, että hirven riiputus on ollut haasteellista pakkasten vuoksi. Onneksi Ollin ja Onervan hoivissa hirvi pysyi sulana ja lihat saatiin paloiteltua ja jaettua hyvässä meiningissä. Sisäfileiden jakolista on nähtävillä täällä.


Toimintavuosi päättyi pikkujouluihin Kemijärvellä Mestarin Kievarissa.

Seuran sihteeri kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia seuramme toimintaan osallistuneita henkilöitä, ja toivottaa kaikki tervetulleiksi vuoden 2020 tapahtumiin!

- Merja =)
Tämä sivusto on osa rhy.fi -palvelua