rhy.fi
Vuosi 2018

PILKKIKILPAILUT

Pitkänperjantain aamu valkeni varsin komeana eikä keli ainakaan heikentynyt päivän mittaan. Aurinkoinen sää houkutteli Raajärven jäälle yli 60 henkilöä pilkkimään ja nauttimaan muutoin tapahtumasta. Kalasaaliilla ei tänäkään vuonna juhlittu, mutta naisten ja miesten sarjoissa saatiin sijoitukset jaettua ilman arpomisia. Ainoastaan lasten sarjassa ei kukaan saanut kalaa. Lasten sarjassa palkittiin kaikki osallistujat, mutta muissa sarjoissa vain viisi parasta.

Pilkkikilpailun tulokset

Lapset (sijoitukset arvottiin)

1. Joonas Malo
2. Helmi Säynäjäkangas
3. Maija Harju-Autti
4. Veeti Niemelä
5. Väinö Harju-Autti
6. Sisu Collin
7. Toivo Harju-Autti
8. Moona Nampajärvi


Nuoret

1. Siiri Niskala, 195 g
2. Otto Kemppainen, 35 g
3. Mila Kuittinen, ei saalista
4. Iida Kuittinen, ei saalista
5. Santtu Niskala, ei saalista

Sarjassa 9 osallistujaa


Naiset

1. Arja Niemelä, 585 g
2. Jenna Ranta, 179 g
3. Virpi Vikajärvi, 98 g
4. Raija Timonen, 66 g
5. Piia Niemelä, 54 g

Sarjassa 18 osallistujaa


Miehet

1. Mikko Niemelä, 374 g
2. Jyri Vikajärvi, 218 g
3. Jari Paldan, 151 g
4. Markku Nampajärvi, 143 g
5. Jari Vikajärvi, 118 g

Sarjassa 24 osallistujaa


Tiukan kisan jälkeen makkarat, munkit ja muut herkut maistuivat makoisalta kahvin ja pillimehun kera. Aurinko helli edelleen ja kisaväki jaksoi sinnikkäästi odottaa tuloksia, jotta huoltojoukotkin ehtivät syödä makkaransa.

Kalan painon arvasi lähimmäksi Veikko Niemelä. Arpajaisissa puolestaan onni suosi ensimmäisenä Heidi Koukkulaa, joka vei pääpalkinnon muiden nenän edestä. Arpapalkintoja oli kuitenkin jälleen reilusti jaettavana, joten monet lähtivät hyvillä mielin kisasta kotiin.

Kiitokset jälleen kisajärjestäjille ja osallistujille! Ilman teitä meillä ei olisi näin hienoa ja pitkän historian omaavaa tapahtumaa pääsiäisenä! :)


Ja suuret kiitokset sponsoreillemme:

Dermoshop Oy, Kampaamo Mirjam, K-Market Pekantori (Mari Jolanki), Nivan Rauta, Panco Villa (Rovaniemi), Pörhö Lapin Auto, SPR Rovaniemen osasto, Taito Lappi ry, Teollisuusliitto ja yksityiset henkilöt.


RANTAKALA-TAPAHTUMATämän vuoden Rantakala-tapahtuman järjestivät Pasaset Matkajärven rannalla 4.8.2018. Vaikka sääennusteet olivat luvanneet ukkoskuuroja ja vesisadetta, niin saimme silti viettää varsin kauniin ja kuivan kesäpäivän kalastellen ja seurustellen makkaran- ja lätynsyönnin ohella. Vettä ripsautti ainoastaan arpajaisten loppupuoliskolla, mutta sekään ei kauaa kestänyt. Onneksi Elli ja Voitto olivat kyhänneet sadesuojan, jonka alle kaikki tapahtumaan osallistuneet pääsivät hetkeksi sateensuojaan.

Perinteisen onkikisan paremmuudesta taisteltiin tiukasti, sillä kaikilla kala ei ollut syönnillä. Ainoastaan yksi sijoitus jouduttiin lopulta jakamaan, joten kaikki saivat palkintonsa. Nuorten sarja on ollut yleensä alle 12-vuotiaita, mutta koska paikalla ei ollut muita nuoria kuin Siiri ja Santtu, niin päätimme nostaa nuorten sarjan ikärajaa 14 vuoteen. Alta löytyy onkikisan paremmuusjärjestys, joka selvitettiin kalojen lukumäärän perusteella.

Nuoret (alle 14-vuotiaat)1. Santtu Niskala, 1 isompi kala
2. Siiri Niskala, 1 pienempi kala

Sarjassa 2 osallistujaa


Naiset1. Onerva Paldan, 9 kalaa
2. Seija Salmela, 4 kalaa
3. Sirkka Nampajärvi, 2 kalaa
3. Kirsi Timonen, 2 kalaa

Sarjassa 7 osallistujaa


Miehet1. Pekka Salmela, 30 kalaa
2. Markku Nampajärvi, 27 kalaa
3. Janne Paldan, 7 kalaa

Sarjassa 9 osallistujaa

Kiitämme jälleen erityisesti järjestäjiä mukavan tapahtuman järjestämisestä, mutta myös kaikkia paikalle saapuneita seuramme jäseniä perheineen. On aina ilo tavata kesäisen tapahtumamme merkeissä! :)


HIRVENMETSÄSTYSHirvijahti lähti käyntiin heti syyskuun ensimmäinen päivä. Hirvihavaintoja kertyi päivän mittaan useampia, mutta ampumaan saakka ei päästy. Syyskuussa jahtipäiviä kertyi kahdeksan, vaikkakin noin puolet niistä oli kahden miehen eli Ollin ja Paavon kuljeskelua metsissä.

Ensimmäinen hirvi saatiin 15.10.2019 Ollin ampumana ja Nipsun haukkumana. Kyseessä olikin todella komea kymmenpiikkinen uroshirvi, josta saatiin isot lihakasat kotiinvietäviksi. Metsään kerkesivät kavereiksi Taisto, Paavo sekä Merja ja Jari jälkihommiin eli saaliin hakemiseen ja nylkemiseen.

Seuraava hirvi olikin urosvasa, jonka ampujana toimi Paavo muutamaa viikkoa myöhemmin. Viimeinen aikuinen naarashirvi saatiin jälleen Ollin ampumana joulukuun 14. päivä. Vasa jäi vielä juoksemaan, kun hirvijahti päättyi meidän osaltamme 12.1.2019.

Metsästyspäiviä kertyi 45 tällä kaudella ja hirvimiehiä oli keskimäärin 4 metsästyspäivinä. Kelit vaihtelivat hikisistä tunnelmista vesi/räntäsateisiin päiviin ja hyytäviin pakkaskeleihin. Tilanteita oli vaikka muille jakaa ja hirvet juoksivat välillä edestä ja sivusta ohi: osumia vain ei saatu aikaiseksi. Milloin oli kiikarinlinssi huurussa, milloin puolestaan liian kova vauhti hirvellä. Ja menipä yksikin tilanne huti pirisevän puhelimen takia... Enneuniakin näistä tilanteista nähtiin! Pitäisi vissiin ensi kerralla ottaa opikseen niistä...

Hirvijahtiin kuuluu tietenkin myös tulistelu, eikä aina olleet mitkään pienet kynsitulet kyseessä. Kylmällä kelillä oli mukava lämmitellä nuotion äärellä ja mutustella eväitä, jotta jaksoi taas passittaa tai kävellä metsässä.

Hirvikaudesta jäi paljon mukavia, ja välillä vähän harmittaviakin, muistoja, joita on mukava muistella uutta kautta odotellessa. Muistetaanpa pitää kiikarintähtäimet kohillaan, luvat ja ampumakokeet kunnossa sekä mieli korkealla! Ensi syksynä sitten kohti uusia haasteita hirvihommien suhteen! :)
Seuran sihteeri kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia seuramme toimintaan osallistuneita henkilöitä, ja toivottaa kaikki tervetulleiksi vuoden 2019 tapahtumiin!

- Merja =)
Tämä sivusto on osa rhy.fi -palvelua