rhy.fi
Vuosi 2015

Vuoden 2015 tapahtumat

PILKKIKILPAILUT

Kisapäivän aamuna taivas uhitteli tiputtelemalla räntää taivaalta, mutta niin ne vaan säänhaltijat suosivat meitä pilvipoutaisella säällä. Paikalle saapui sateen uhasta huolimatta tavanomainen määrä osallistujia ja kannustajia.

Raajärvi antoi nihkeästi kalaa, mutta voittajat ja muutkin palkinnoille päässeet erottuivat kuitenkin selkeästi. Palkintoja oli saatu lahjoituksena erittäin mukavasti niin pilkkikisoihin kuin arpajaisiinkin.

Kisojen jälkeen maistui makkara, munkit ja kahvit hyvälle odotellessa tuloksia ja arvontoja.

Pilkkikisan tulokset:Alle kouluikäiset:


1. Jesse Malo, 79 g
2. Joonas Malo, kokemusta
2. Viivi Niemelä, kokemusta

Sarjassa 3 osallistujaa
Nuoret:

1. Heikki Leikkainen, 67 g
2. Leevi Koivuranta, 31 g

Sarjassa 2 osallistujaa
Naiset:

1. Jaana Kontio, 729 g
2. Merja Timonen, 564 g
3. Leena Kontio, 524 g
4. Kaisa Malo, 140 g
5. Mira Niemelä, 119 g
Miehet:

1. Mikko Niemelä, 1125 g
2. Kalevo Kontio, 984 g
3. Ari Nikula, 919 g
4. Ville Niemelä, 740 g
5. Taisto Ahonen, 480 g

Sarjassa 22 osallistujaa
Kalan painon arvaamisessa parhaiten onnistui Leena Kontio, joka arvasi 10 gramman päähän kalan oikeasta painosta. Perinteisessä arvonnassa ensimmäisen palkinnon voitti Niemelän Mikon vaimo (jonka nimeä ei muistettu eli saa ilmoittautua!). Muillekin riitti arpapalkintoja, ja lopuille palkinnoitta jääneille jaettiin silmälasiliinoja ja avaimenperiä lohdutukseksi ja kiitokseksi kisoista.

Seura kiittää mukavista ja onnistuneista kisoista kaikkia osallistujia ja järjestäjiä sekä toivottaa kaikki tervetulleiksi jälleen ensi vuonna! :)

P.S. Kiitos hienosta panorama-kuvasta, Jarno Marttila!


RANTAKALA

Rantakala-tapahtuman järjestivät tänä vuonna Pekka ja Seija Matkajärvellä. Puolipilvinen ja poutainen keli oli tilattu juuri sopivasti eikä hyttysiäkään ollut nuotiopaikalla kiusaksi asti. Paikalle saapui 23 iloista onkijaa viettämään mukavaa iltapäivää. Alkuun kahviteltiin kuulumisien vaihtelun yhteydessä ja osa taisi paistaa makkaraakin ennen kisan alkua. Onkikisan paremmuus ratkaistiin tänä vuonna kappalemäärän mukaan, joten suurkalojen jahtaajat eivät pärjänneet ihan niin hyvin. Lammesta saatiin kuitenkin paljon pikkukalaa, joten sijoitukset ratkesivat selkeästi.

Onkikisan tulokset:Nuoret:

1. Luka Kuittinen, 14 kalaa
2. Iida Kuittinen, 1 kala
3. Mila Kuittinen, kokemusta
Naiset:

1. Onerva Paldan, 28 kalaa
2. Päivi Salmela, 18 kalaa
3. Raija Timonen, 15 kalaa
Miehet:

1. Jari Paldan, 46 kalaa
2. Paavo Timonen, 34 kalaa
3. Erkki Peura, 14 kalaa
Suurimman kalan kisoissa tempaisi Janne Paldan Matkajärvestä. 6,1 kg painanut hauki piti kuulemma onkia kahteen otteeseen. Ensin oli liian ohuet siimat ja hauki kiersi vedessä puunrungon ympäri katkaisten siiman. Mutta onkimiespä vaihtoi vahvemmat siimat kehiin ja sai kuin saikin houkuteltua hauen uudemman kerran pyydykseen. Tällä kertaa hauki tuli rannalle saakka entisen, melkein menetetyn, vieheen kera. Kyllä oli komea kala! Ja saihan se Janne toisenkin parikiloisen hauen, joten painon mukaan voitto olisi mennyt Jannelle. Kahdella kalalla ei kuitenkaan päässyt palkinnoille muiden saadessa enemmän pikkukalaa. Lohdutuspalkinnoksi suurimman kalan saaneelle annettiin kuitenkin Kettu-karkkeja pikkupussillinen... :)

Arpajaisissa pärjäsi Terttu Myllymäki parhaiten, vaikka suosi se arpaonni muitakin enemmän kuin toisia. Arpapalkintoja olikin taas paljon jaossa! Kiitos lahjoittajille!

Eläinkunnan edustajana paikalla oli Opa, hirvien kauhu, jolle odotetaan saavan ensimmäisen kaadon tulevana kautena. Hyvin se Opa on kuulemma jo hirviä haukkunut, mutta ei ole vielä päästy ampumaan... Jospa tänä syksynä!

Lammen suoperäisemmältä rannalta saivat onkikisan parhaiten pärjänneet hyvät kalansaaliit lummeikkojen seasta. On tainnut tuo ranta olla ennenkin hyvä onkijoille.

Kiitokset Pekalle ja Seijalle mukavan rantakala-tapahtuman järjestämisestä ja ennen kaikkea kiitokset kaikille osallistujille!


HIRVENMETSÄSTYS


Hirvenmetsästys alkoi tänä vuonna vauhdikkaasti, kun poromiehet saivat jo ensimmäisen jahtipäivän aamuna omansa ammuttua. Meillä ei hyvistä ajoista riippumatta ollut tilanteita. Kaksi huntaloa koiruutta oli mukana, jotka jahtasivat enemmänkin hiiriä ja lintuja. Hirviä ei näkynyt. Sunnuntaiaamuna tilanne oli lähimpänä, kun Paavo ja Merja läksivät kävelemään eka passiin ja hirvi rysähti liikkeelle "selän takaa" eli ihan päinvastaisesta suunnasta kuin ajo oli tulossa. Näköhavaintoja ei ollut, mutta raitista ilmaa saatiin ja nuotiomakkarat tuli paistettua. Hirvijahtiin pääsi ensimäisenä viikonloppuna 6 porukan jäsentä.Toisen viikonlopun sunnuntaina sitten alkoi tapahtua. Petri pyydettiin koiransa kanssa apuun. Ensimmäisestä ajosta ei vielä löytynyt haukkua, mutta Mustalammen takaa koira löysi hirven. Ja niinhän siinä kävi, että Paavo pääsi jo toisena vuonna peräkkäin täräyttämään hyvänkokoisen uroksen kumoon. Tällä kertaa ei tarvinnut edes varmistella! ;) Koira oli pelannut kuin unelma ja parempaa ampumapaikkaa olisi saanut hakea. Niinpä tämän vuoden hirvenmetsästykset on tältä erää paketissa ja ensi vuonna uudet luvat. Pakko kyllä myöntää, että allekirjoittanutta hiukan harmitti, ettei päässyt useampaa kertaa tulistelemaan ja uutta kivääriä ulkoiluttamaan... ;) No, ensi vuonna uudestaan!

Ja kuten kuvasta näkyy, piikkejä ei ollut liikaa suosituksiin nähden, vaikka uroshirvi nyt olikin kyseessä! Hyvät lihat oli hirvessä

Seuraavan kerran tapaamme pikkujouluissa ja sitten onkin uusi vuosi ja uudet kujeet! :)

Tämä sivusto on osa rhy.fi -palvelua