rhy.fi
Vuosi 2021

Vuoden 2021 tapahtumat

Vuosi 2021 jatkui koronaviruksen sävyttämänä. Pilkkikilpailut jouduttiin edelleen perumaan, mutta kesän mittaan pystyttiin jo hieman hölläämään rajoituksista, jotta rantakala saatiin järjestettyä. Pikkujoulut saimme myös pidettyä, vaikka tilanne heikkenikin joulua kohden. 


PILKKIKILPAILUT

Pilkkikilpailut jouduttiin perumaan heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Pilkkikilpailut pyritään järjestämään jälleen vuonna 2022.


RANTAKALA

Rantakala järjestettiin tänäkin vuonna ihanan Matkajärven rannalla Seijan ja Pekan järjestämänä. Sää suosi jälleen osallistujia! Paikalle saapuikin 28 henkilöä kisaamaan leikkimielisesti paremmuudesta onkikisassa ja nauttimaan järjestäjien tekemistä herkuista sekä tietenkin toistensa seurasta. Herkut katosivat nopeasti parempiin suihin väen nautiskellessa päivästä leppoisissa tunnelmissa.

Onkikisan tuloksia löytyy alta. Nuorten ja naisten sarjoissa jouduttiin arpomaan sijoituksia, koska kala ei vaan ollut syönnillä.Nuoret:


1. Maija Harju-Autti, 1 kala
2. Toivo Harju-Autti, 1 kala
3. Sisu Collin, kokemusta
4. Väinö Harju-Autti, kokemusta
5. Iida Kuittinen, kokemusta

Sarjassa 5 osallistujaaNaiset:


1. Siiri Niskala, 1 kalaa
2. Kaija Harju-Autti, kokemusta
3. Merja Timonen, kokemusta

Sarjassa 13 osallistujaa (muut sijat arvottiin)Miehet:


1. Markku Nampajärvi, 19 kalaa
2. Taisto Ahonen, 9 kalaa
3. Olavi Paldan, 8 kalaa

Sarjassa 10 osallistujaa


Arvonnassa onni suosi kisan järjestäjää Pekkaa, joka sai perinteiseen tapaan lasisen laulukirjan palkinnoksi!

Kiitokset kaikille osallistuneille mukavasta kesäisestä rantakala-päivästä! :)

Erityiskiitokset kaikille palkintoja lahjoittaneille tahoille sekä tietenkin järjestäjille!


HIRVENMETSÄSTYS 

Hirvenmetsästys aloitettiin tänä vuonna 4. syyskuuta aurinkoisessa, mutta kuvien perusteella ei niin lämpimässä kelissä. Metsässä olikin ennätysmäärä väkeä, kun Kaisa ja Jouko tulivat mukaan porukkaan ja Siiri oli ensimmäistä syksyä harjoittelemassa hirvihommia. 

Hirvikausi päättyi tänä vuonna ennätyksellisen aikaisin, kun toisena jahtiviikonloppuna osui Jackpot kohdilleen. Kolmen hirven kopla eksyi hyvin passitettuun paikkaan, joten koko kolmikko päätyi meidän saaliiksi. Taidetaan tuntea tuo seutu jo hyvin hirvien liikkumisten suhteen, tai sitten se oli vaan yksikertaisesti tuuri kohdillaan! ;)

Harvemmin on passipaikka sattunut niin hyvin, että kaadolle päästään mettäkoneen jälkeä kuivia kankaita myöten kävellen. Tällä kertaa oli keli kohillaan ja kaadot niin helpoilla paikoilla, että melkein hirvittää! Kaatuneet hirvet olivat erinomaisen kuntoisia ja lihakin mureaa kuin mikä.

Tänä syksynä ei juuri nuotiolla keretty vanhenemaan ja vanhoja kaatoja tarinoimaan. Kaatopäivänä pidettiin kuitenkin sen verran tulia , että hätäseen makkarat kerkesi juuri ja juuri paistamaan ennen kolmen hirven siirtourakkaa riiputusvajalle.
Kesäisistä keleistä johtuen hirvet paloiteltiin jo seuraavana päivänä.

Jahti oli ohi vähän aikaisemmin kuin allekirjoittanut olisi toivonut, mutta ehtipä sitten syksyllä muutakin "harrastamaan". Joka tapauksessa kaatoprosentin ollessa 100 ja saatujen hirvien lihan ollessa premium-laatua, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen syksyn antiin.


Sihteeri kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia seuramme toimintaan osallistuneita henkilöitä!

- Merja =)
Tämä sivusto on osa rhy.fi -palvelua